Slider

TIPOLOGIA TAMPLARIEI PVC

26/07/2018

PROFIL SALAMANDER 5 CAMERE ​
TIPOLOGIA TAMPLARIEI PVC

1. FERESTRE

Ferestrele Salamander dispun de toate caracteristicile de calitate pentru a asigura o durata de viata mare a ferestrelor – pentru toate tipurile de cladiri: case, blocuri, spitale, hoteluri, spatii comerciale. Amestecul de PVC utilizat precum si calitatea prelucrarii acestuia permit realizarea de ferestre cu o durata de viata ridicata. PVC-ul rigid este un material durabil care rezista foarte bine in atmosfere aggressive. Ferestrele Salamander sunt rezistente la toate influentele mediului cum ar fi actiunea UV, vant, ploaie, frig si oscilatii de temperatura si isi mentin aspectul placut chiar si dupa ani.

Avantaje: izolatie termica si fonica foarte buna datorita proprietatilor excelente ale materialului profilelor, a geometriei camerelor interioare si a etansarii duble; durata mare de viata probata de-a lungul celor 50 de ani de utilizare a ferestrelor Salamander pe pietele occidentale si certificata prin rezultatele testarilor de durabilitate in mediul agresiv marin si urban industrial; indeplinirea cerintelor de statica prin rigidizarea interioara a profilelor cu armaturi din otel zincat; protectie foarte buna, prin sistemul de garniture duble (cauciucul rezistent la intemperii isi pastreaza timp indelungat proprietatile) ; design atragator, intretinere usoara.

Profil PVC Salamander bluEvolution 73, sistem Brügmann:

  • Adancime constructiva 73 mm
  • 5 camere de izolare
  • Nivel izolare termica Uf=1.3 W/m2K
  • 2 garnituri de izolare

Profil PVC Profine sistem KÖMMERLING AD76:

  • Adancime constructiva 76 mm
  • 5 camere de izolare
  • Nivel izolare termica Uf=1.1 W/m2K
  • 2 garnituri de izolare

Sitcla Saint-Gobain :

Termopan dublu ( 24-28mm, Ug= 1.0- 1.1 W/m2K ) sau triplu
( 48mm, Ug=0.5 W/m2K )

Feronerie Winkhaus

Sistem de inchidere perimetrala cu ciupercute

STICLA

BAGHETA CALD

Pentru o mai buna izolare, clasica bagheta de aluminiu dintre sticle poate fi inlocuita cu o bagheta calda / distantier (warm edge)

Distantierul dintre sticle este un plastic, cu o conductivitate termica de aproape 700 de ori mai mica decat cea a aluminiului, acoperit cu otel inoxidabil subtire, cu o conductivitate de 10 ori mai mica decat cea a aluminiului.

Distantierele dintre sticle minimizeaza efectul de punte termica la marginea sticlei avand ca efect o pierdere mai mica de caldură si un confort sporit.

STICLA LAMINATA

Sticla laminata se compune din doua sau mai multe foi de sticla asamblate cu unul sau mai multe straturi de folie PVB (polivinil butiral). In cazul in care geamul se sparge.

In functie de grosimea sau numarul de foi de sticla precum si de numarul de folii PVB, putem avea urmatoarele beneficii: protectie impotriva ranirii, protectie impotriva caderii (la parapeti), protective impotriva vandalismului si a efractiei, protectie impotriva atacurilor armate (geam antiglont), protectie impotriva zgomotului.

STICLA SECURIZATA

Sticla securizata sau securit, cum i se mai spune, este produsa prin incalzirea sticlei la o temperatura de aproximativ 650 de grade Celsius si apoi racita brusc, creand astfel o compresie puternica. Intreg procesul este controlat electronic iar parametri dupa care se realizeaza acest proces influenteaza fundamental calitatea geamului securizat.

Sticla de securIzata – se obtine prin alaturarea a doua sau mai multe foi de sticla float (clara, reflexiva sau colorata in masa) cu unul sau mai multe straturi de butiral de polivinil (PVB) .

Prin securizare, rezistenta mecanica a sticlei devine de patru sau cinci ori mai mare decat a sticlei normale si de aceea este folosita in aplicatii unde se impune strangerea mecanica a diverselor piese metalice pe sticla. In cazul spargerii acesta se fragmenteaza in cioburi foarte mici, inofensive, astfel fiind asigurata securitatea si siguranta persoanelor care pot veni in contact cu sticla. cioburile raman lipite de folie diminuand riscurile de taiere.

Sticla securizata are o utilizare foarte larga: compartimentari interioare cu pereti de sticla, usi din sticla, cabine de dus, blaturi de masa, accesorii si corpuri de mobilier, etc.

Sticla de securitate – se obtine prin alaturarea a doua sau mai multe foi de sticla float (clara, reflexiva sau colorata in masa) cu unul sau mai multe straturi de butiral de polivinil (PVB) de grosime 0,83mm. Daca sticla se sparge, cioburile raman lipite de folie diminuand riscurile de taiere.
Sticla antiglont – se obtine prin alaturarea a doua sau mai multe foi de sticla float (clara, reflexiva sau colorata in masa) cu unul sau mai multe straturi de PVB. Grosimea finala este este functie de diversele tipuri de arma la care trebuie sa reziste.
Sticla rezistenta la foc – se obtine prin alaturarea mai multor foi de sticla intre care se gaseste un strat special transparent care impiedica propagarea caldurii prin radiatie si asigura integritatea geamului.
Geamul securizat (calit) – se obtine dintr-un geam float tratat termic. Geamul este incalzit la peste 600oC si apoi racit repede (cand rezulta o calire) sau mai lent (cand rezulta o intarire termica) cu o viteza riguros controlata. Comparativ cu geamul float rezistenta la socuri mecanice este de doua ori mai mare in cazul tratarii termice si de cinci ori mai mare in cazul calirii.
Sticla ornamentala – este o sticla obtinuta din sticla clara sau colorata in masa prin trecerea acesteia la iesirea din cuptor printre doua valturi profilate. Prin incorporarea unei plase de sarma in aceasta etapa se obtine un geam ornamental armat. Pentru sporirea efectelor estetice, geamurile ornamentale pot fi sablate.
Sticla clima-guard solar / 4 season avantaje: diminuarea efectului de sera, in special in timpul verii; reducerea consturilor cu energia electrica necesare sistemelor de aer conditionat; permite patrunderea luminii naturale in incapere (avantaj important fata de sticla reflexive).

Pentru a obtine o izolare fonica superioara se va folosi geamului termopan cu sticle de grosimi diferite ( ex: 6mm cu 4mm), atenueaza zgomotul cu 30~40% mai mult decat geamul termopan executat cu sticle de aceeasi grosime